Baskı sanatı ve eserlerini internetten araştırırken karşıma exlibris örnekleri çıktı. Nedir bu exlibris derken; "bookplate", "belong to ..." felan baktıkça inanılmaz güzel örnekleriyle karşılaştım. Özellikle Hasip Pektaş diye yazıp googlelamak yeterli, üstad bu konuda anladığım. Exlibris bir nevi mühür, kitaplara basılıyor ve kitabın kime ya da hangi kütüphaneye ait olduğu gösteriyor. Kitabın sahibinin ismini, özelliklerini ya da onu sembolize eden bir sanat haline dönüşmüş gördüğüm kadarıyla.
Eşimin fena bir kütüphanesi yoktur. Ona bir exlibris mühür yapmayı istemiştim. Okumayı sever ama exlibris konusunun onu çok heycanlandırdığını hissedemedim. Kültürlü gözükmeye çalışmayacağım. Az sayıda da kitabım olsa bunların bana ait olduklarını gösteren bir exlibrisim olsun çok istedim. Bunu linol baskı/lino-print olarak yapmaya karar verdim. Elimde ne adam akıllı baskı aletleri ne de doğru düzgün bir gravür seti var. Aslında linol baskı şeklinde bir exlibris mühür yaptım ama baskısı istediğim kadar güzel olmadı. Hal böyle olunca ortaya çıkana linol baskı demek doğru değil. Aslında içimden Lino-Tirit demek geliveriyor öylece. Daha sonra yaptığım çizimi bilgisayarda çizip, bir kaşe siparişi verdim.
Deniz'e dair herşey beni heyecanlandırdığından, kayık, dalga, balık ne derseniz. Kendimi bu kavramlardan biriyle sembolize etmek istedim.